Prijava na EMail listu:  Traži:     
Početna  |  O Kompaniji  |  Novosti  |  Proizvodi  |  Podrška  |  Najčešća pitanja  |  Kontakt
Proizvodi
  Wireless LAN
  ADSL
  Router
  Print Server
  Switch
  Power over Ethernet
  IP Camera
  Powerline
  Media Converter
  Network Adapter & 56K Modem
   
Wireless LAN  
  54Mb/s wireless 2.4GHz firewall ruter, 1xWAN + 4xLAN, eXtended Range (2-3 x veći domet) Atheros čip 100mW (20dBm)
 
 

TL-WR542G
 
 
 
    Osnovne karakteristike:
Cena: 0.00 din.
  • 54Mb/s bežični ruter u jednoj kutiji integriše firewall, ruter, LAN svič sa 4 porta i Wireless access point 802.11g/b na 2.4GHz
  • Podržava eXtended Range™ Atheros tehnologiju koja omogućava 2-3 veći domet od klasičnih G uređaja – testiranjem postignuto rastojanje do 855m na otvorenom!
  • Podržava Firewall filtriranje IP adresa, filtriranje domena i MAC adresa, kriptovanje saobraćaja do čak 152-bita, kontrolu pristupa na osnovu vremena u toku dana, VPN pass-through, DMZ, L2TP, Dynamic DNS i mnoge druge funkcije
  • Moguće je zameniti fabričku antenu sa drugom jačom antenom (RP-SMA konektor) i tako još više povećati domet
 
 
  TL-WR542G 54Mb/s bežični ruter u jednoj kutiji integriše firewall, NAT ruter, LAN svič sa 4 porta i Wireless access point po 802.11g/b standardu na 2.4GHz. Namenjen je primeni u manjim wireless poslovnim i kućnim mrežama sa recimo dvadesetak računara. TL-WR542G 54Mb/s Wireless Router će vam omogućiti da napravite svoju bežičnu mrežu lakše i bolje nego ikada do sada tako da svi računari mogu da dele Internet pristup, fajlove i sve postojeće mrežne servise jednostavno i sigurno.

Posebna pažnja je obraćena na sigurnost bežičnog saobraćaja tako da TL-WR542G 54Mb/s Wireless Router podržava mnogostruke sigurnosne mehanizme. Moguće je isključiti broadcast – slanje SSID imena bežične mreže tako da samo bežične radne stanice koje znaju SSID mogu da se konektuju. To praktično čini wireless mrežu "nevidljivom" za neželjene korisnike. Takođe, ruter omogućuje 64/128/152-bitno WEP (Wired Equivalent Privacy) kriptovanje wireless saobraćaja (većina drugih G uređaja podržava kriptovanje do 128 bita), WPA/WPA2 i WPA-PSK/WPA2-PSK (Wi-Fi Protected Access) autentifikaciju, TKIP (Temporal Key Integrity Protocol), AES (Advanced Encryption Standard) što sve garantuje da TL-WR542G može da obezbedi vrhunsku sigurnost po najvišim standardima. Atheros čipovi u TP-Link bežičnim uređajima sve ove standarde za kriptovanje imaju realizovane na hardverskom nivou i u stanju su da obezbede kriptovanje u realnom vremenu bez obaranja performansi uređaja.

Podržava Firewall filtriranje IP adresa, filtriranje domena i MAC adresa, kontrolu pristupa na osnovu vremena u toku dana što sve daje fleksibilnu mogućnost ograničenja pristupa internetu pojedinim (ili svim računarima) iz mreže. Korisniku je dostupna i kompletna statistika ostvarenog mrežnog saobraćaja. Ima ugrađen NAT i DHCP server tako da podržava statičke i dinamičke IP adrese. Tu su naravno i PPPoE, VPN pass-through, Virtual Server, DMZ host, Port Triggering, L2TP, ICMP, Dynamic DNS i mnoge druge funkcije.

TL-WR542G 54Mb/s Wireless Router je u skladu sa IEEE 802.11g/b standardom podržava i eXtended Range™ WLAN tehnologiju zahvaljujući kojoj TL-WR542G ostvaruje 2-3 veći domet i pokriva 4-9 puta veći prostor od drugih bežičnih G uređaja baziranih na, po pravilu jeftinijim, čipovima proizvođača Realtek, Ralink, Broadcom i dr. Testiranjem je postignuto rastojanje do 855m na otvorenom što dovoljno govori samo za sebe. To je, uz korišćenje Atheros eXtended Range™ WLAN tehnologije, postignuto i zahvaljujući solidnoj izlaznoj snazi od 19dBm = 80mW i 3dBi fabričkoj anteni što je bitno bolje nego kod većine drugih uređaja.

Atheros Communications Inc. je svakako tehnološki vodeći proizvođač wireless IEEE 802.11g, 802.11a i 802.11n čipova koji ima jak direktan uticaj i na razvoj standarda za bežične mreže. Spomenućemo da je Atheros na Fortune 100 listi rangiran na 19. mestu uz dobijeno priznanje da je najbrže rastuća kompanija u 2008. godini među svim rangiranim. Ogromna većina wireless internet provajdera i ogromna većina 802.11 linkova na velikim rastojanjima je realizovana korišćenjem uređaja koji su bazirani baš na Atheros čipovima. Razlog su u praksi dokazane najbolje karakteristike i pouzdanost Atheros čipova što naročito dolazi do izražaja u najzahtevnijim i najekstremnijim primenama. TP-Link i Atheros su godinama bliski strateški partneri zahvaljujući čemu možete u vašoj firmi ili kući imati najbolje wireless rešenje. Zaista, ukoliko želite dobru pokrivenost i stabilan rad vaše bežične mreže savetujemo vam WLAN uređaje bazirane na Atheros čipovima. Uz to, ogromna serijska proizvodnja koju TP-Link poseduje omogućava veoma pristupačnu cenu.

Instalacija rutera je krajnje pojednostavljena. Osim web menadžmenta uz uređaj se dobija i Quick Setup Wizard – softverski čarobnjak koji pitanjima korisnika vodi korak po korak kroz process podešavanja uređaja. Sve to obećava brzu i jednostavnu instalaciju. Osim administracije iz lokalne mreže moguće je dozvoliti i udaljenu administraciju preko Interneta. U delu koji se odnosi na Podršku na ovom sajtu ćete uvek naći najnovije verzije firmware-a, a takođe i prevedena uputstva za instalaciju i najčešća pitanja u vezi korišćenja TP-Link mrežne opreme.
Više Informacija
    » Datasheet
    » User Guide
    » Firmware
Kompatibilno sa
 
 

 
Početna  |  O Kompaniji  |  Mapa Sajta  |  Novosti  |  Proizvodi  |  Pretraga  |  Podrška  |  Najčešća pitanja  |  Korpa  |  Kontakt
 
 
 
  © 2006 NETIKS d.o.o. Sva prava zadržana.  
   
Network Equipment