Prijava na EMail listu:  Traži:     
Početna  |  O Kompaniji  |  Novosti  |  Proizvodi  |  Podrška  |  Najčešća pitanja  |  Kontakt
O Kompaniji
 Profil Kompanije
 Nagrade
 Pozicija na tržištu
 Istraživanje i razvoj
 Fabrika
 Kontrola kvaliteta
 Partnerstva
 Događaji i zanimljivosti
Profil Kompanije  
  

     

TP-Link je jedan od par najvećih svetskih proizvođača mrežne opreme u svetu na polju SOHO računarskih mreža. TP-Link proizvodi su dostupni u preko 50 zemalja i koriste ih desetine miliona korisnika. U Kini TP-Link je broj 1. i ubedljivo drži najveći deo tržišta. Slična situacija je i kod nas i to kako po ukupnom ostvarenom prometu tako pogotovu po broju računara i korisnika umreženih TP-Link opremom. Razlog za veliki uspeh i siloviti rast TP-Link-a je potpuna posvećenost razvoju i usavršavanju novih proizvoda (R&D - Research & Development), izuzetno efikasna i masovna proizvodnja, korišćenje vrhunskih komponenti i jedna od najstrožijih procedura za proveru kvaliteta proizvoda kao i ugrađenih komponenti. Posledica toga su uređaji vrhunskog kvaliteta uz bitno manji procenat kvarova i problema u radu nego kod drugih proizvođača. Uz sve to zahvaljujući izuzetno masovnoj proizvodnji cena TP-Link mrežne opreme je najpovoljnija na tržištu i pored toga što TP-Link uređaji po pravilu karakteristikama i kvalitetom prevazilaze konkurenciju.

   

 
   
    
  

 

Razlog za veliki uspeh i siloviti rast TP-Link-a kako na svetskom, tako i na našem tržištu je potpuna posvećenost razvoju i usavršavanju novih proizvoda (R&D - Research & Development), izuzetno efikasna i masovna proizvodnja, korišćenje vrhunskih komponenti i jedna od najstrožijih procedura za proveru kvaliteta proizvoda kao i ugrađenih komponenti. Posledica toga su uređaji vrhunskog kvaliteta uz bitno manji procenat kvarova i problema u radu nego kod drugih proizvođača. Uz sve to zahvaljujući izuzetno masovnoj proizvodnji cena TP-Link mrežne opreme je najpovoljnija na tržištu i pored toga što TP-Link uređaji po pravilu karakteristikama i kvalitetom prevazilaze konkurenciju. Zaista, ogroman je broj korisnika koji su se u to već uverili, a TP-Link je uvek otvoren za sva testiranja opreme kako u laboratorijskim tako i u realnim radnim uslovima. Posledica toga su brojne nagrade i priznanja koje su TP-Link proizvodi pobrali širom sveta na mnogim izborima i takmičenjima.

 
  

     

TP-Link proizvodna linija u ovom trenutku obuhvata:

 • Wireless oprema IEEE 802.11n 2,4GHz MIMO na 300Mb/s - Wireless ruteri i mrežne kartice (PCI, USB, PCMCIA - PC Card, miniPCI)
 • Wireless oprema IEEE 802.11b/g 2,4GHz na 54 i 108Mb/s - Wireless ruteri i mrežne kartice (PCI, USB, PCMCIA - PC Card, miniPCI)
 • Wireless oprema IEEE 802.11a 5GHz na 54 i 108Mb/s - Wireless mrežne kartice (PCI, PCMCIA, miniPCI)
 • ADSL2+ rutere i modeme do 24Mb/s uključujući i veliki izbor Wireless ADSL2+ rutera
 • Internet Broadband Firewall rutere sa 4 - 8 LAN portova
 • Internet Load Balance rutere sa 2 ili 4 WAN porta koji omogućavaju balansiranje saobraćaja preko nekoliko Internet veza uz mogućnost ograničavanja protoka korisnika iz LAN mreže kao i mogućnost back-up Internet veza
 • Mrežne svičeve Fast Ethernet 10/100Mb/s i Gigabit Ethernet 10/100/1000Mb/s, upravljive (SNMP, Web, VLAN, RMON itd) i neupravljive, desktop i rack-mount 19", sa ili bez SFP miniGBIC slotova za dodatne fiber optičke module, Virtuelne IP stekabilne svičeve itd.
 • Fiber media konvertere za multimode i singlemode fiber na brzinama od 100Mb/s i Gigabit 1000Mb/s, takođe i WDM fiber konvertere koji rade preko jednog fiber vlakna koristeći multipleksiranje po talasnoj dužini svetlosti. Od skora je dostupna i rack-mount 19" šasija MC1400 sa 14 slotova za fiber konvertere
 • Print servere USB i Parallel, multiprotokol, takođe i Wireless print servere
 • PowerLine mrežnu opremu koja radi preko električnih 220V instalacija na brzinama od 85Mb/s kao i 200Mb/s
 • Mrežne adaptere Fast Ethernet 10/100Mb/s kao i Gigabit Etherenet 10/100/1000Mb/s PCI, PCI Express, PCMCIA - PC Card
 • Modeme V.92 56Kb/s
 • IP mrežne kamere za video nadzor sa pratećim softverom za snimanje i nadgledanje, MJPEG i MPEG4 video kompresijom kao i podrškom za video nadzor preko mobilne 3G mreže

 Takođe, TP-Link ubrzano širi ponudu mrežne opreme tako da se uskoro očekuju L3 - Layer 3 svičevi, SFP modularni fiber optički svičevi, NAS Storage serveri, outdoor - eksterni wireless uređaji, 3G modemi i ruteri, novi modeli IP kamera, a nešto kasnije i VoIP telefoni kao i brojna druga mrežna oprema čime će TP-Link ozbiljno zakoračiti i na polje velikih LAN mreža.

TP-Link je intenzivno širenje na internacionalno svetsko tržište počeo od 2004. godine uz eksponencijalni rast iz godine u godinu. U toku 2007. su otvorena dva prva lokalna predstavništva Švedskoj i Singapuru, a uskoro će biti otvorena i predstavništva u Nemačkoj, Indiji i Koreji. U Srbiji je TP-Link prisutan preko lokalnog ekskluzivnog distributera firme Netiks koja je i lokalni servisni centar i centar za podršku. U narednih pola godine planira se i otvaranje regionalnog centra za obuku sertifikovanih TP-Link instalatera i administratora kao i otvaranje zvaničnog call centra za podršku korisnicima. Sve to je u skladu sa politikom TP-Link-a da se korisnicima uz kvalitetnu opremu obezbedi i maksimalna lokalna podrška kako u toku planiranja i projektovanja mrežnih rešenja tako i kod instalacije i korišćenja TP-Link uređaja, marketinške i logističke podrške reselerima i maloprodajama kao i što efikasniji i jednostavniji RMA servis u garantnom i vangarantnom roku.

Snaga TP-Link-a je u tome što objedinjuje sve potrebne faze u proizvodnji mrežne opreme počev od projektovanja i razvoja novih proizvoda, izbora komponenti pod najboljim uslovima zahvaljujući najmasovnijoj proizvodnji u grani, do testiranja i marketinške i tehničke podrške. Bitna stavke je i veoma blisko partnerstvo sa proizvođačima čipova i drugih komponeti potrebnih za mrežnu opremu kao što su kompanije Atheros, Broadcom, Intel, Marvell, Realtek, Ralink i druge. Za mnoge od ovih proizvođača TP-Link predstavlja strateškog partnera i najpovlašćenijeg kupca što TP-Link-u daje mogućnost da ponudi uređaje bazirane na vrhunskim komponentama i tehnologiji po najpovoljnijim cenama na tržištu. TP-Link u svom timu poseduje preko 260 iskusnih softverskih i hardverskih inženjera kao i vrhunski opremljene test i razvojne laboratorije. U ovom trenutku TP-Link poseduje dve fabrike sa proizvodnjom kapaciteta čak 40 miliona mrežnih uređaja godišnje !!! To je brojka koja je potpuno nedostižna većini drugih mrežnih brandova na tržištu. Fabrike imaju 28 najmodernijih nezavisnih SMT proizvodnih linija kao i svu potrebnu test opremu uz potpuno podržan ISO9001:2000 sistem kvaliteta.

Zahvaljujuči izgrađenom poverenju postojećih i stalnom pridobijanju novih korisnika TP-Link ubrzano raste u vodećeg svetskog proizvođača mrežne SOHO opreme uz stalne napore da svojim kupcima ponudi bolje uređaje po boljim uslovima i uz bolju podršku i jednostavnije korišćenje.

 

 

 
Početna  |  O Kompaniji  |  Mapa Sajta  |  Novosti  |  Proizvodi  |  Pretraga  |  Podrška  |  Najčešća pitanja  |  Korpa  |  Kontakt
 
 
 
  © 2006 NETIKS d.o.o. Sva prava zadržana.  
   
Network Equipment